Uitnodiging symposium Waardenwerk van Aveleijn op dinsdag 16 oktober 2018

Symposium Waardenwerk

Over waardenvol werk in de dagelijkse zorgpraktijk

De zorgorganisatie Aveleijn organiseert een gratis symposium over werken met waarden in de zorg. Het gedachtegoed van Harry Kunneman en van de stichting Waardenwerk vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron. Lees hieronder de uitnodiging van Aveleijn:

Inhoud symposium

Goed werk. Hoe lever je dat als zorgorganisatie in de langdurige zorg? Daar waar de uniciteit van cliënten steeds vraagt om ondersteuning op maat? Wat te doen (en te laten) bij deze specifieke cliënt, op dit moment, in deze specifieke context? Een antwoord hierop vraagt van professionals praktische wijsheid en betrokken vakmanschap.

In 2014 startte Aveleijn een Waardenprogramma om aan deze ambitie invulling te geven. Geen top-down instructieprogramma, maar een ontwikkelingsgericht programma waarbij aan de hand van drie kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen gewerkt werd aan de kernopgave van de organisatie: het faciliteren van een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking of lage sociale redzaamheid.

Het gedachtegoed van Harry Kunneman, emeritus hoogleraar Sociale en Politieke Theorie aan de Universiteit voor Humanistiek en hoofdredacteur van het tijdschrift Waardenwerk, is voor ons een belangrijke inspiratiebron bij de vormgeving van het programma. We zijn vereerd dat Kunneman tijdens het symposium reflecteert op onze ‘werkplaats van Waardenwerk’. In het symposium delen we onze ervaringen, leerprocessen en opbrengsten van het Waardenprogramma. We presenteren de uitkomsten van onze leergeschiedenis, een systematisch actieonderzoek onder begeleiding van Campus Orleon. Daarnaast gaat journalist Gijs Wanders in gesprek met diverse betrokkenen uit de organisatie.

Boek Waardenwerk

Als bezoeker ontvangt u in boekvorm een verslag van de ontwikkelingsfasen die Aveleijn heeft doorlopen met concrete voorbeelden, verhalen en een blik op de toekomst. Na de lunch kunt u een bezoek brengen aan de waardenmarkt ‘Goed Werk’ waar collega’s van Aveleijn initiatieven en voorbeelden van hun werk delen en toelichten.

Deelname aan het symposium is gratis.

Tijd: Dinsdag 16 oktober 2018
Locatie: Grolsch Veste Enschede
Programma

09.00-12.30 uur        Symposium Waardenwerk

12.30-13.15 uur        Lunch

13.00-16.30 uur        Waardenmarkt (optioneel)

16.30-17.00 uur        Afsluiting (optioneel)