Uitnodiging symposium ‘De macht van het heilige’ op 12 december 2018 met filosoof Hans Joas

Uitnodiging symposium ‘De macht van het heilige’ op 12 december 2018 met filosoof Hans Joas

De Universiteit voor Humanistiek organiseert op woensdag 12 december een gratis symposium met professor Hans Joas, hoogleraar in de sociale filosofie en theologie. De aanleiding voor deze middag is de vertaling en publicatie van zijn boek De macht van het heilige. Een alternatief voor de geschiedenis van de onttovering door Uitgeverij Lemniscaat.

Hans Joas is een toonaangevende denker die zich richt op de vraag welke rol religie speelt voor mens en samenleving. Hij staat in de katholieke én marxistische traditie naast denkers als Charles Taylor, Jürgen Habermas, Max Weber en Émile Durkheim.

Joas: ‘Wat je vaak hoort is dat onze wereld ‘onttoverd’ zou zijn. Dat we tegenwoordig in een moderne seculiere tijd leven en dat religie en geloof zaken zijn die een weldenkend volwassen mens achter zich hoort te laten. Maar zijn we echt ‘onttoverd’? Speelt religie geen rol meer voor weldenkende mensen? Hebben we geen gevoel meer voor iets heiligs?’

De middag wordt geopend door Laurens ten Kate, die na de lezing van Hans Joas met hem in gesprek zal gaan. Na de overhandiging van het boek aan Hans Joas door redacteur Anna Krans volgt een aantal korte presentaties van Fernando Suárez-Muller, Taede Smedes, Erik Borgman en Gabriël van den Brink. Na de presentaties gaat Hans Joas in gesprek met de zaal en kan zijn boek worden aangeschaft.

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Thomas More en Uitgeverij Lemniscaat.

De toegang tot deze middag is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan: info@thomasmore.nl.

Lees hier de uitnodiging op de website van de Universiteit voor Humanistiek.

 

Datum: woensdag 12 december 2018 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: Universiteit voor Humanistiek (Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht)

Aanmelden: info@thomasmore.nl