Digitale nieuwsbrief over leergang voor coaches en begeleiders

Gezelschap Waardenwerk heeft een nieuwe digitale nieuwsbrief uitgebracht, geheel gewijd aan de leergang Waardenwerk voor coaches en begeleiders die dit najaar plaatsvindt. Deze leergang wordt gegeven door Harry Kunneman en Jaap Wijkstra, op landgoed Antropia. De digitale nieuwsbrief kunt u hier lezen, hieronder een voorproefje:

Wat als je verlangen is om maatschappelijk betekenisvol werk te doen, maar je tegengehouden wordt door systemische en organisatorische krachtenvelden, en al het onderlinge gedoe tussen mensen? Met dit spanningsveld worstelen professionals in mensgerichte beroepen steeds vaker. De succesvolle leergang ‘Waardenwerk in de praktijk’ o.l.v. Harry Kunneman, gaat over hoe professionals onder de huidige maatschappelijke omstandigheden in hun eigen omgeving bij kunnen dragen aan werk dat deugt en deugd doet. Gaandeweg bleek dat er behoefte is aan een soortgelijke leergang, maar dan voor coaches en begeleiders: hoe als coach of begeleider zelf werk te doen dat deugt en deugd doet en hierin professionals te begeleiden? Harry Kunneman en Jaap Wijkstra geven dit najaar, van september tot december 2022, op landgoed Antropia (Driebergen-Zeist), de leergang Waardenwerk voor coaches en begeleiders.

Harry Kunneman: “Veel hedendaagse vormen van coaching staan in het teken van de eigen doelen en de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Grotere vragen rond de maatschappij waarin wij leven en de toekomst van onze planeet blijven daarbij vaak op de achtergrond, ook al worden die steeds belangrijker voor de levensloop van individuen. Onze ervaring is dat de vraag naar persoonlijke ontwikkeling in een ander licht komt te staan, wanneer het lukt om die te verbinden met bredere maatschappelijke vragen rond goed, betekenisvol werk en rond duurzamer leven. Dat geldt ook voor het werk van coaches en begeleiders. Wat kan hen helpen om die bredere vragen in hun begeleidingen meer tot hun recht te laten komen? Wat kan hen helpen om als coach of begeleider zelf waardenwerk te doen? Dat is de vraag die we in deze leergang proberen te beantwoorden.”

Lees meer in onze digitale nieuwsbrief.

Wilt u zich aanmelden voor volgende nieuwsbrieven en zo op de hoogte blijven van de activiteiten van Gezelschap Waardenwerk? Klik dan hier.