Tijdschrift Waardenwerk wordt uitgegeven door SWP onder auspiciën van Stichting Waardenwerk.

Sinds voorjaar 2013 verschijnt het drie keer per jaar, met een voorjaarsnummer, zomernummer en dubbel winternummer, als voortzetting van Tijdschrift voor Humanistiek.

Een abonnement op Waardenwerk betekent jaarlijks drie boeken bezorgd krijgen, gewijd aan thema’s en onderwerpen van filosofisch en maatschappelijk belang, met de focus op ethische en morele relaties tussen waarden en werk, van professionals en vrijwilligers in werkvormen van zorg, wetenschap en onderwijs tot en met bestuur en bouwen aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

Recente themadelen gingen over normatieve professionaliteit, de nieuwe GGz, vreedzaam vechten & waardig strijden, voedseldemocratie, muzische professionaliteit, vluchtelingen, lokale zorg, mantelzorg, bezieling in organisaties, racisme in Nederland, Jessica Benjamin en nog veel meer.

Voor meer informatie zie de Waardenwerk site van uitgever SWP, met overzicht en archief alle nummers, en de mogelijkheid abonnee te worden.

De kern van de huidige redactie:  Harry Kunneman (hoofdredacteur), Richard Brons (redactiesecretaris), Denise Robbesom, Michiel de Ronde, Marcel de Rooij, Carmen Schuhmann, Fernando Suarez-Müller en Eric van der Vet
Daarnaast zijn er tal van themaredacteuren, w.o. Isolde de Groot, Frans Vosman, Michiel Korthals.